Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
HAZÁNK - SPORT

Két magyar egység továbbjutott a világbajnokságon

Csrefko Judit | 2023.09.03.

A könnyűsúlyúaknál Galambos Péter, míg a normálsúlyúaknál a Juhász Adrián, Simon Béla kormányos nélküli kettes az előfutamból a negyeddöntőbe jutott a belgrádi olimpiai kvalifikációs evezős világbajnokságon.  

Az MTI azt írja, a vb első napján a nem olimpiai számok közé tartozó könnyűsúlyú egypárevezősök versenyében a kétszeres Európa-bajnok Galambos 7:10.15 perccel második lett futamában, ezzel egyből a szerda délutáni negyeddöntőbe került.    

Galamboshoz hasonlóan a Juhász Adrián, Simon Béla kormányos nélküli kettes is beverekedte magát a 24 közé, miután 6:50.19 perces idejével negyedik lett az előfutamában. 

A kétszeres olimpikon Pétervári-Molnár Bendegúz a normálsúlyú egypárevezősök hatodik előfutamában volt érdekelt – ebben a számban csak az első két-két versenyző lépett tovább a negyeddöntőbe -, 7:00.79 perc alatt teljesítette a távot, ezzel a negyedik helyen ért célba, így hétfő délután a reményfutamban folytatja a versenyt – közölte az MTI.

A vb-n a normálsúlyú egypárevezősöknél kilenc, míg a kormányos nélküli ketteseknél 11 kvótát osztanak ki a jövő évi párizsi olimpiára.

(Fotó: Magyar Evezős Szövetség Facebook-oldala) 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: