Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Két országos diákolimpiai arany

Haraszti Gábor | 2024.04.18.

Tizenegy pápai tanuló vett részt a Tollaslabda Diákolimpia Országos Döntőjében. Tollaslabdázóink közül „A” kategóriában Stanka Luca, "B" kategóriában pedig Mosonyi András szerzett bajnoki címet.

A versenyen a II. korcsoportos lányok mezőnyében indult Stanka Luca. A négyfős körmérkőzésben a Tarczy tanulójának legnagyobb ellenfele Németh Júlia volt, akit egy szoros és egy sima szettben győzött le. A pápai lánynak a másik két ellenfél nem okozott problémát, így jogosan szerezte meg az idei tanév diákolimpiai bajnoka címet. „B” kategóriában az indulási jogot szerzett versenyzők közül voltak az idén először próbálkozók, de voltak már több versenyt megjárt, rutinos versenyzők is.

– A kategória küzdelmeit az I. korcsoportos fiúk mezőnyében Mosonyi András kezdte, aki mindjárt egy nagyon komoly összecsapást játszott, amit három szoros játszmában elvesztett – emlékezett vissza Horváth Attila, a diákok egyik felkészítője. – Ezt követően azonban mindegyik mérkőzését megnyerte, így három győzelemmel várta a másnapi folytatást. A főtáblán egészen a döntőig menetelt, ahol végig irányította a játékot és megérdemelten szerezte meg az aranyérmet.

A II. korcsoportos lányok között Szabó Viktória kilencedik, Stanka Léna ötödik lett, Varga Máté és Szalai Soma tudása alatt játszott, mindkét fiú a 17. helyen zárta a tornát, csakúgy, mint Mosonyi Péter és Varga Flóra. A III. korcsoportos lányok között Sándor Zara először szerepelt az országos döntőn és komoly teljesítményt nyújtott. Tóth Noel a végelszámolásnál a 9. helyet szerezte meg, Németh Nóra pedig az 5. helynek örülhetett.

– Összeségében elégedettek vagyunk, hiszen olyan még nem volt, hogy a főtáblán minden játékosunk próbálkozhatott a második napon a minél eredményesebb szereplésért – tette hozzá Horváth Attila, aki Szabó Norberttel készítette fel és próbálta a minél eredményesebb szerepésben segíteni a játékosokat.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: