Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Kézműves-foglalkozások a nemzeti ünnepen

Babos Petra | 2023.03.15.

A március 15-i ünnepi megemlékezéséhez kapcsolódva kézműves játszóházzal is várta a családokat a Kékfestő Múzeum és a Dunántúli Református Egyházkerület Tudományos Gyűjteményeinek Könyvtára a mai napon.


A Dunántúli Református Egyházkerület Tudományos Gyűjteményeinek Könyvtárában az érdeklődők ki is próbálhatták azt a nyomdagépet, amellyel a Nemzeti dalt és a 12 pontot kinyomtatták 1848 márciusában. A látogatók emellett az Én középszerű ember nem leszek című kiállítást is megtekinthették.
Török Judit könyvtáros kérdésünkre elmondta, a mai napon a gyerekek filc anyagból kitűzőt készíthettek és színezhettek. 


–A gyerekeket arra kértük, hogy távozás előtt válasszanak egy piros, fehér vagy zöld papírgalambot, s írják rá azt a szót, ami nekik az eszükbe jut március 15-ről. Ezt a kis gondolattal ellátott galambot egy táblára kellett elhelyezniük. Reméljük, a nap végére nagyon sok galamb lesz a táblán, így ebből is látjuk majd, hogy milyen sokszínű volt ez a nap– emelte ki a könyvtáros. Alkoss Te is verset címmel a gyerekek verset írhattak a megadott öt szó alapján, valamint Legyél Te is Petőfi címmel közös fotót készíthettek Petőfi Sándorról készült egészalakos, arckivágásos fotóparavánnal. 


A programot Schilde René kurátori tárlatvezetése színesíti a délutáni órákban. 


Martonné Csom Adél, a Kékfestő Múzeum múzeumpedagógusa érdeklődésünkre elmondta, a résztvevők filcből készíthettek piros-fehér-zöld színű madárkát és kokárdát, emellett papírból szivecskét. A legkisebbek pedig színezhettek – emelte ki a múzeumpedagógus, aki hozzátette, nagy örömükre reggel óta sokan látogattak el a múzeumba, s játszottak együtt.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: