Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
HAZÁNK - KULTÚRA

Kézzelfogható irodalom a rakparton

Szél Móni | 2023.08.09.

A Budapest Nagyregény projekt részeként könyvcsere és irodalmi piknik várja az érdekldőket augusztus 12-én. Délutánra szerzőtalálkozót hirdettek. délután során a kötet szerzőivel is találkozhatunk.

Készül a Budapest Nagyregény

Apropója, hogy Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 150. évfordulóját ünnepeljük.  A Budapest Nagyregény elnevezésű projekt során huszonhárom író a lakosság által beküldött történetek alapján hozza létre a kötet egy-egy fejezetét. A megjelenést novemberre tervezik, a tervezője Salát Zalán Péter, a Fortepan Masters című könyv tervezője, a Német Formatervezési Díj arany fokozatával elismert alkotó lesz.

Az ötletgazdák célja

Az olvasás népszerűsítése, illetve az irodalom közösségi élményként való megközelítése. 12-én délutántól szabad könyvcserét hirdettek a Pesti aló rakpartnál található Viadukt Teraszra. Az érdeklődőket arra kérik, vigyenek magukkal egy olyan kötetet, amelyet maguk is szívesen olvastak, és adják tovább vagy cseréljék el egy új könyvre. A helyszínen lehetőség nyílik kikölcsönözni a projekt huszonhárom alkotójának műveit is a Nagyregény installációból.

Napozóágy, napernyő, zene, klasszikus és kortárs szövegek… Mi kellhet még?

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: