Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Kiállítás, előadás, hasznos információk

Horváth Andrea | 2024.03.08.

A Petőfi Sándor Gimnázium is csatlakozott a Pénz7 programhoz. A tanév rendjében is szereplő témahét kapcsán matematika órán gyakorlatközpontú feladatokat oldottak meg a diákok, s az idegen nyelvi tanórákon is ehhez a témakörhöz kapcsolódtak a párbeszédek, képleírások, új kifejezések.

 

Koller László tanár úr egy kamaratárlatot is összeállított érdekes pénzérmékből. Magyarország 20 éve tagja az Európai Uniónak. Az EU történetének eddigi legnagyobb bővítése nem csupán tíz új tagország felvételét jelentette, de a numizmatikában is nyomot hagyott. A Pénz7-hez kapcsolódó minikiállítás középpontjában ezen országok csatlakozás előtti forgalmi sorai állnak, de az évfordulóhoz kapcsolódik az EU-csatlakozásnak emléket állító díszcsomagolt 50 forintos, illetve a 2 eurós magyar fantáziaveret is.

 

Csütörtökön a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi karának egyetemi docense, Dr. Dániel Zoltán András "Vállalkozz, okosan!" címmel tartott előadást a gimnáziumban, ma délelőtt pedig Almásné Kincse Hajnalka, a Pannon Egyetem mesteroktatója beszélt mindennapi pénzügyeinkről, a legfontosabb fogalmakról, s tanácsokat is adott a pénzügyi tudatosság témakörében.

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: