Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Kiemelkedő sportolók, kiváló felkészítők

Haraszti Gábor | 2024.01.29.

Pápa Város Önkormányzata az idei évben is díjazta azokat a sportolókat és felkészítőiket, akik helyi, vármegyei, országos és nemzetközi szinten kiváló sporteredményeket értek el. A Pápai Sport Centrumban 180 sportoló és 57 felkészítő részesült jutalomban.

Az ünnepélyes átadáson részt vett Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, Áldozó Tamás polgármester, Unger Tamás alpolgármester valamint a képviselőtestület tagjai. A Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola lány tornászcsapatának bemutatóját követően elsőként Kovács Zoltán köszöntötte a megjelenteket, a térség országgyűlési képviselője azokra az időkre emlékeztetett, amikor még közel sem voltak olyan feltételek a sportoláshoz, mint manapság: többek között nem volt sportcsarnok, iskolai tornaterem, megújult focipálya, sem sportcentrum vagy épp uszoda.

– Ha az elmúlt két évtizedet megnézzük, akkor azt lehet mondani, hogy akik most sportolnak, összehasonlíthatatlanul jobb körülmények, viszonyok között, korszerűbb építményekben, országos sportlétesítményekben tehetik, mint elődeik.

Áldozó Tamás köszöntőjében a megvalósult és az előttünk álló infrastrukturális fejlesztésekről beszélt, majd bejelentette, hogy a 2024-es városi költségvetésből az egyesületeket ugyanolyan mértékben fogják támogatni, mint a tavalyi esztendőben.

– Korábban nem volt még példa arra, hogy az egyesületek a teljes igényelt összeget megkapják, 2023-ban így történt és az a tervünk, hogy ez idén is így lesz. Ehhez persze az is kell, hogy jól végiggondolt, szakmailag megalapozott és kellő önmérsékletet tanúsító pályázatokat kapjunk majd meg. Szeretnék gratulálni a sportolóknak az elért eredményekhez, hiszen ezek az ő érdemeik, ők küzdöttek, szenvedtek meg érte, ők mentek el edzésre, akkor is, amikor nem volt hozzá kedvük.

A polgármester ezután az edzőknek, felkészítőknek is köszönetet mondott munkájukért és kiemelte a családi háttér fontosságát. A városvezető beszédét egy különdíj átadásával zárta, az elismerést Tóth István és Tóth-Schindler Renáta kapta, akik nemrég feljutottak Afrika legmagasabb pontjára, az 5895 méter magas Kilimandzsáróra és ott kitűzték a Pápa feliratú piros-fehér-zöld színű zászlót.

A beszédeket követően Kovács Zoltán és Áldozó Tamás átadta a díjazottaknak az okleveleket és ajándékokat.

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: