Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
HAZÁNK - KULTÚRA

Kiírták az ösztöndíjprogramot

Szél Móni | 2023.02.15.

Március végéig pályázhatsz a Magyar Művészeti Akadémia hároméves ösztöndíjprogramjára. A szakmai lebonyolító az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet.

Hatodik alkalommal támogatják a tehetséget

A művészeti és művészetelméleti alkotómunkát támogató ösztöndíjpályázat száz kedvezményezettje, három évre szóló, havi bruttó 200 ezer forint összegű művészeti ösztöndíjban részesül. Március 27-ig, a kiíró weboldalán lehet pályázni, a támogatási időszak szeptember 1-jén indul és 2026. augusztus 31-én zárul.
Az intézmény közleményében kiemeli, hogy minden olyan magyarországi adóazonosító jellel rendelkező természetes személy pályázhat, aki a támogatási időszak kezdetéig már betöltötte a 18., de még nem töltötte be az 50. életévét. 

Pályázni egyénileg és csoportosan is lehet

Egy alkotó egyszerre egy pályázatot nyújthat be. A pályázatot kizárólag magyar nyelven, elektronikus úton fogadják.  A nyertes művészek az ösztöndíj mellett folyamatos mentorálást, valamint publikálási és bemutatkozási lehetőséget kapnak. 

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is az építőművészet, a film- és fotóművészet, az ipar- és tervezőművészet, az irodalom, a képzőművészet, a művészetelmélet, a népművészet, a színházművészet és a zeneművészet területéről várják a pályájukon már értékelhető eredményeket felmutató pályázókat.

Nyitókép forrása: MMA
 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: