Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Kirándulás Lengyelországba

Horváth Andrea | 2024.04.04.

Közel 30 acsádys diák, kísérőkkel és szülőkkel vett részt egy három napos lengyelországi utazáson a tavaszi szünetben.  A Pápai Szakképzési Centrum Acsády Ignác Technikum és Szakképző Iskola tavaly adott otthont a Centropa Alapítvány kiállításának, illetve a Zsidó temetők versenyében a diákok kisfilmje különdíjas lett. 

 

– A sikereken, eredményeken és a jó fogadtatáson felbuzdulva megcéloztuk a Felczak Alapítvány pályázatát, de sajnos nem kerültünk be a 10 iskola közé, akik támogatással Lengyelországba utazhattak. Így, mivel készültek rá már sokan, megszerveztem az utat, melyre közel 30 diák, plusz kísérő tanárok és szülők is jelentkeztek, összesen  43 fővel  indultunk útnak a  három napra – mondta Györke-Horváth Tünde szervező, az iskola tanára.

 – A Holokauszt Emléknapjához közeledve Auschwitz – Birkenau úgymond adott volt – ismertette az útitervet a tanárnő. –  A koncentrációs tábor és múzeum megtekintését követően elfoglaltuk a szállásunkat Krakkóban. Másnap a Wieliczkai sóbánya mindenkit, gyereket, felnőttet magával ragadott, kihagyhatatlan élményt nyújtott – 350 lépcső megtétele után egy csodavilágba csöppentünk. Krakkó gyönyörű, a Posztócsarnok és a Wawel volt a kedvenc. S hogy hazafelé se csak a buszból nézzük a tájat, úgy döntöttünk, jut még idő Árva várának felfedezésére.

A diákok, akik először jártak Lengyelországban, nem gondolták volna, hogy ennyi élményben lesz részük három nap alatt. Rengeteg emlékkel, értékes ismeretekkel gazdagodva tértek haza, s már várják a következő szervezést, tette hozzá Györke-Horváth Tünde, aki visszajáró vendég ezen a tájon, de őt is mindig elvarázsolja a táj és az épületek.

Fotó: Györke-Horváth Tünde

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: