Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Kis Károlyra emlékeztek a futók

Haraszti Gábor | 2023.03.18.

Március 20-án zárul a tavaszi Országfutás. A Pápai Futók Csoportja idén is csatlakozott a kezdeményezéshez, melyen minden résztvevő egyénileg gyűjti a kilométereket. A 10 napos kihívás során egy alkalommal viszont közösségi futást tartanak, ez volt a szombat délutáni Kis Károly Emlékfutás.

A Várkert hídnál közel 50-en gyűltek össze a megemlékezésre és egy kellemes tavaszi futásra, köztük voltak a kiváló edző családtagjai is. Az eseményen dr. Áldozó Tamás polgármester méltatta Kis Károlyt, akinek edzésére – mint mesélte – idén 40 éve, 1983-ban ment le először.

– Az egykori és jelenlegi atlétákat egy valami biztosan összeköti, ez pedig Kari bácsi iránt érzett tisztelet – fogalmazott a városvezető. – Úgy gondolom, azokat az értékeket, amiket Kari bácsi kezei alatt szereztünk, örökségként visszük tovább egész életükben. Velem együtt sokan vannak, akik hosszú évek után kezdtek el ismét futni, jómagam napra pontosan négy évvel ezelőtt húztam újra futócipőt, a sportág iránti elköteleződésünkben Karcsi bácsinak elévülhetetlen érdemei vannak, és ha a futás végigkíséri az életünket, akkor az ő emléke is mindig velünk marad. Örülök, hogy a tanítványa, felnőttként barátja lehettem és annak is, hogy még elmondhattam neki, hogy Pápán az atlétikának van jövője, nagy szomorúság, hogy ezt az előrelépést már nem érhette meg.

Györkös Virág szervező elmondta, a mostani országfutáson sincs meghatározott táv, mindenki annyit fut, amennyit szeretne, amennyi jólesik neki.

– Előzetesen 1438 kilométert vállaltunk, összesen 63-an jelentkeztek a futásra – mesélte Györkös Virág. – Minden országfutás során tartunk egy közösségi futást is, ahol megemlékezünk Kis Károlyról. Idén emlékére a 48 résztvevő összesen 410 kilométert futott. De itt nem állunk meg, hiszen a tavaszi Országfutás március 20-ig tart, addig pedig gyűjtjük tovább a kilométereket.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: