Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Kisközösségek és Rubik-kocka

Horváth Andrea | 2024.06.16.

A Jókai Mór Művelődési Központban négy JMK-s kisközösség mutatkozik be a Játékfesztivál idején. A Pápai Bélyeggyűjtő Kör, melynek Somogyi Zoltán a vezetője, a Rubik-kocka és a városi nagyprogram köré építette fel a minikiállítás tematikáját. A bélyeggyűjtők 32 éve minden Játékfesztivál jelen voltak tárlattal, rendezvénnyel, ezt mutatják be bélyegeken és kiadványokon. Ezúttal a bűvös kocka a fő tematika, s látható itt az a nagy méretű, bélyegekkel fedett kocka, mely a Munkácsy iskolában működő bélyegszakkörösök alkotása.

A Pápai Éremgyűjtő Kör Buzás Gyula vezetésével működik, kiállították elismeréseiket is, valamint azokat a "pénzeket", amiket ők bocsátottak ki az évek során, ezek tulajdonképp büféjegyek, melyek levásárolhatók a tavaszi és nyári kiállításaikon, ám a legtöbben elteszik emlékbe – gyűjtik. A legutóbbi ilyen pénzen Lóky György látható, a közösség tavaly elhunyt elnöke.

A Bakancsos Természetjárók jubilálnak idén, 35 éve túráznak közösen. Asztaluknál sok-sok közös kirándulás fotódokumentációja tekinthető meg. Terebesi Józsefné elnök elmesélte, hogy az első túrák Dönröntén voltak, hisz minden pápai oda kirándul először, majd egyre távolabbi célokat is meghódítottak. Hozzátette, hogy a Játékfesztivál ideje alatt is már több érdeklődő jelezte, hogy szívesen csatlakozna a csapathoz.

A Pápai Makettező Klub asztalainál is mindig sok érdeklődő volt. Repülők és harci járművek, épületek és figurák, hajók és autók – a makettek színes kavalkádját vonultatta fel idén is a csoport, mondta Firtl László klubvezető. A makettezés egy kicsit művészet is, egy kicsit tudomány is, mivel egy makettet akkor lehet csak jól megépíteni, ha tartozik hozzá ismeret, s persze a kézügyesség, precizitás sem árt.

Vendég is volt szombaton a színházépületben, Török Ágoston Rubik-kocka youtuber, versenyző.  A témában az ő videómegosztó  csatornája a vezető, őt említik leggyakrabban, amikor akár kezdőkről, akár haladókról esik szó. Mint mondta, nagyon kevesen vannak azok, akik egyedül ki tudják rakni a Rubik-kockát, a legtöbben – ő is – valamiféle módszert alkalmaznak. A titok a gyakorlás, tudni kell koncentrálni. A délután folyamán számos tehetséges és ügyes fiatallal találkozott, tette hozzá a civil életben pszichológusként dolgozó versenyző.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: