Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Kivívták városunk polgárainak tiszteletét és megbecsülését

Huszár Hajnal | 2024.03.15.

Kiemelkedő teljesítményeket és életutakat ismert el az önkormányzat a ma délelőtti március 15-ei megemlékezésen a városi kitüntetések átadásával. Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és dr. Áldozó Tamás polgármester a hagyományokhoz hűen az ünnepségen köszöntötte a Pápa Városért Érdemérem és a Pápa Város Díszoklevele elismerésben részesítetteket.

Pápa Város Önkormányzata a kitüntető díjak alapításáról szóló rendeletének értelmében egy naptári évben legfeljebb két érdemérem és öt díszoklevél adományozható. A kitüntető címekre beérkezett javaslatokról a képviselő-testület jogosult dönteni. Az idei esztendőben egy érdemérem és öt díszoklevél elismerés átadásáról döntöttek a városatyák.

 

 

Az ünnepségen Császár Endre korábbi önkormányzati képviselő, vállalkozó Pápa Városért Érdemérem kitüntetést vehetett át a város és vonzáskörzetének gazdasági életében betöltött szerepéért, Pápa város közéletében vállalt aktív közreműködéséért és a közösségi élet önzetlen támogatásáért.

Az önkormányzat döntése alapján Pápa Város Díszoklevele kitüntetést kapott Burján Ernőné, aki a duatlon és triatlon versenyeken elért kiemelkedő eredményeivel, a sport iránti példamutató elkötelezettségével, valamint az egészséges életmód népszerűsítésével vívta ki a pápaiak elismerését.

Pápa Város Díszoklevele kitüntetéssel ismerte el az önkormányzat dr. Kokas Gizella háziorvos kiemelkedő orvosszakmai tevékenységét, a pápai közegészségügy elkötelezett szolgálatát és a páciensek számára biztonságot nyújtó orvosi és emberi példamutatását.

Ugyancsak Pápa Város Díszoklevele kitüntetést vehetett át Borbély András darts játékos, a darts sportágban elért kiemelkedő hazai és nemzetközi eredményeiért, a fiatalok számára a sport iránti példamutató elkötelezettségéért és a darts sportág pápai népszerűsítéséért.

A képviselő-testület két civil közösség kiemelkedő tevékenységét is díszoklevél kitüntetéssel ismerte el. Dr. Áldozó Tamás és dr. Kovács Zoltán a Balla Diáksport Egyesületnek az egyesületben tevékenykedő pedagógusok sport és fogyatékos gyermekek iránti elköteleződéséért, valamint az egyesületben sportoló fiatalok hazai és nemzetközi versenyeken elért kiemelkedő eredményeiért adta át a rangos elismerést.

A Tapolcafői Kertbarát Kör Közhasznú Egyesület a hagyományőrzés, a környezetvédelem és a kultúra terén végzett kiemelkedő tevékenységével, a Tapolca forrás és környezetének megóvásával, népszerűsítésével, példamutató önkéntes munkájával, valamint Tapolcafő közösségi életében betöltött meghatározó szerepével vívta ki a pápaiak megbecsülését.

 

Képgalériánkat ide kattintva érheti el.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: