Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Konzisok koncertje az Ótemplomban

Horváth Andrea | 2024.06.05.

Holb Enikő Villő, Gaál Eszter Veronika és Musitz Áron adott koncertet az Ótemplomban. A három tehetséges fiatal a győri Richter János Zeneművészeti Szakgimnázium végzőse. Eszter és Áron 12. évfolyamon tanulnak,  Enikő pedig mivel a pápai református gimnáziumban megszerzett érettségit követően fordult kizárólag a zenei tanulmányok felé, 14. évfolyamra jár.

A tehetséges zongoristák a felvételi vizsgájuk anyagából válogattak erre a hangversenyre, nem a teljes műsort játszották, de így is hallható volt a magas színvonalú játék. A közönség Enikőt várta a legizgatottabban, a padban ott ültek egykori tanárai is. 

Enikő elmondta, hogy a gimnáziumi évek során jött rá, hogy bár voltak tervei, a zene felülírta ezeket, s a zongora került élete középpontja. Sokat gyakorol, de élvezettel teszi, a pápai fellépés előtt csak kicsit izgult, mint mondta, ez most nem vizsga, hanem örömzene, így is ült hangszerhez.

Az Ótemplom tökéletes helyszíne volt a hangversenynek, Enikőben számos emléket felidézett, hiszen gyakran járt itt refisként, lelki többletet is adott számára a szakrális tér a tökéletes akusztika mellett, mondta. Ő többek között Bach-ot és Debussyt játszott a koncerten. Tanulmányait a Zeneakadémián szeretné folytatni, a felcsendült művek a felvételi anyag részét képezik.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: