Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Kortársát akarta kirabolni a fiatal

Pintér-Papp Eszter | 2023.02.15.

A 18 éves sértett február 14-én este értesítette a rendőrséget arról, hogy aznap délután Pápán egy ismeretlen fiatal leszólította és a telefonját követelte tőle.

A rendelkezésre álló adatok szerint a bejelentő a belvárosban gyalogolt, amikor egy idegen fiú először a pontos időről kérdezte, majd követni kezdte. Útközben az ismeretlen többször megfenyegette a bejelentőt azzal, hogy bántalmazni fogja, ha nem adja át neki a mobiltelefonját, majd egy nála levő késre is hivatkozott, amit azonban nem vett elő. 

Az elkövető egy alkalommal a sértettet nekilökte az egyik ház falának, valamint kiverte a kezéből a fülhallgatóját is azzal, hogy összetapossa, ha nem kapja meg a telefont. A 18 éves diák a készüléket a fenyegetések ellenére sem adta át támadójának, aki viszont egészen a kollégiumig követte őt, majd a bejáratnál útját állta és újfent a készülékét követelte.

Ekkor azonban egy diák a kollégium ablakából távozásra szólította fel az idegent, aki ennek eleget is tett.

A bejelentést követően a rendőrök azonnal adatgyűjtésbe kezdtek és rövid időn belül beazonosították a feltételezett elkövetőt. A 16 éves Pápa-környéki fiatalt otthonában igazoltatták az egyenruhások, majd előállítottak és őrizetbe vették.

A fiatalkorú tettes ellen rablás bűntett kísérlet elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás a Pápai Rendőrkapitányságon.

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: