Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Kossuth utca: folytatódik a rekonstrukció

Huszár Hajnal | 2024.03.28.

-Érvényes és eredményes volt a Kossuth utcai munkák folytatását végző cég kiválasztására kiírt közbeszerzési eljárás – jelentette be dr. Áldozó Tamás polgármester nem sokkal ezelőtt a sétálóutcán. Ez azt jelenti, hogy hamarosan az Eötvös utca és a Rákóczi utca közötti szakaszon is megépül az új burkolat.


A városvezető emlékeztetett, hosszú tervezési munka után 2021 októberében kezdődött meg a közműcsere az első szakaszon, 2022 májusára készült el a Petőfi utcáig tartó terület burkolása, majd 2022 nyarától a Petőfi utcától a Március 15. térig tartó szakaszon a közműveket újították meg. Az áruház előtti 700 négyzetméteres terület burkolása a múlt év nyarán indulhatott el.


-Az eredeti tervek szerint is több évre elhúzódó beruházás ez, hiszen az önkormányzat saját forrásból végzi a rekonstrukciót, ám az energetikai válság miatt egy évet elveszítettünk, hiszen a rekonstrukcióra szánt forrást a múlt évben fűtésre és világításra kellett költenünk – hangsúlyozta dr. Áldozó Tamás. Hozzátette, most folytatódhat a munka, de az önkormányzat csak annyit vállal, amennyire megvan a pénz. Az első félévi költségvetési források arra nyújtanak biztos lehetőséget, hogy a Rákóczi utcáig tartó szakasz burkolása készüljön el.
-A munka azonban nem áll meg, már most készülünk arra, hogy év végéig eljussunk a Deák Ferenc utcáig – jelentette ki a polgármester.


Szabadkai Verita, a belváros önkormányzati képviselője örömét fejezte ki a beruházás újabb ütemének elindulása kapcsán. Mint mondta, az utcarekonstrukció már most látható hozadéka a belváros közösségi életének élénkülése, mely az itt működő vállalkozások és az önkormányzat együttműködésének eredménye. A múlt év végén elindított programsorozat a munkálatok mellett is folytatódni fog – ígérte.
Az Eötvös utcától a Rákóczi utcáig tartó szakasz burkolatának és zöld szigeteinek megépítése az április 8-ára tervezett munkaterület átadás után indul.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: