Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Kossuth utca: szerdán indul a kivitelezés

Huszár Hajnal | 2024.04.08.

Ma kora délután lezajlott a Kossuth utcai munkaterület átadása, a kivitelezők pedig már szerdán felvonulnak és megkezdik az építkezést – tájékoztatott Rádi Róbert városfejlesztési osztályvezető a mai tanácskozás után.


A mostani ütemben az Eötvös és a Rákóczi utca közötti szakasz újul meg, ez közel 600 négyzetméternyi felületet jelent. A munkát a páros oldalon kezdik, itt felbontják a járdát és az útpálya közel felét, hogy megépíthessék az új alépítményt és a tardosi mészkőburkolat felületet.


Az építkezés idején nagy forgalomkorlátozással nem kell számolni, a munkagépek nem a Rákóczi utcán, hanem a Major utca felől közelítik meg a sétálóutcát, az építőanyagokat pedig a Rákóczi utca torkolatában deponálják a kivitelezők.


Az önkormányzat és a nyertes kivitelező abban is megegyezett, hogy az építés alatt álló szakasz mellett található üzletek, lakóépületek megközelíthetőségét biztosítják – ez már az előző építési ütemekben is jól működött.


Az útburkolat mellett 3 növénykazettát alakítanak ki – amibe több mint 250 növényt telepítenek -, 7 padot és 8 hulladékgyűjtőt helyeznek el az utca ezen részén.
A tervek szerint a szerdán induló kivitelezés műszaki átadás-átvétele május végén indul majd. 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: