Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Kövér László: Mi valódi politikai közösséget alkotunk, valódi értékek tartanak össze bennünket

Huszár Hajnal | 2024.04.18.

Országjáró körútja keretében városunkba látogatott Kövér László, az Országgyűlés elnöke, a Fidesz választmányi elnöke. A házelnök fóruma egyben a párt helyi szervezetének kampánynyitó rendezvénye is volt. Az esemény a sajtó kizárásával zajlott, de Kövér László a fórum előtt interjút adott a Médiacentrum számára. 

-Más értelmezése van az előttünk álló önkormányzati választásnak attól, hogy együtt tartják az európai parlamenti választással?
-Először fordul elő a rendszerváltozás óta, hogy az európai parlamenti választások és az önkormányzati választások egy napra esnek, ami felvetheti azt a kérdést, hogy mi köze a két választásnak egymáshoz, hiszen elvileg teljesen más dimenziókról van szó. De valójában ugyanaz a tét mindkét esetben – fogalmazott Kövér László, hangsúlyozva, az európai parlamenti választásnak sosem volt akkora súlya, mint most lesz, ez abból is látszik, ami Brüsszelben történt.
-A liberális demokrácia kimutatta foga fehérjét, be akartak tiltani egy teljesen normális konferenciát, amin európai uniós tagállamok politikusai vettek részt, miniszterelnök úrral az élen. Látszik, hogy egy olyan törekvés bontakozik ki egyre nyíltabban, aminek az a célja, hogy a tagállamok szuverenitását, függetlenségét megpróbálják egy birodalomba beletörni. Ebben sajnos a magyarországi baloldal partnere Brüsszelnek.


Az önkormányzati választásnak 2019-ben az ellenzék adott olyan tétet, ami korábban nem volt – emlékeztetett az elnök.
-Azt mondták, hogy az önkormányzati választások arra valók, hogy a központi kormánnyal szemben egyfajta bástyákat építsen ki az ellenzék és onnan támadja a kormányzatot. Ha pedig ezt a tétet komolyan vesszük – márpedig 2019 óta muszáj, hiszen nagyon sok kárt okoztak azokon a településeken, ahol sikert ért el a kampányuk –, akkor a két választás nincs is olyan messze egymástól. Mindkettőnek az a tétje, hogy azokat az eredményeket, azokat a vívmányokat, azokat a fontos áttöréseket, amiket nagy erőfeszítésekkel elértünk az elmúlt 14 esztendőben, meg tudjuk-e őrizni, vagy feláldozzuk őket, azzal, hogy átadjuk az önkormányzatokat azoknak, akiknek nem az a céljuk, hogy a helyi közösségnek minél jobb legyen, hanem, hogy hogyan tudnak onnan politikai küzdelmeket folytatni a kormány ellen. Az európai parlamenti választások tétje, hogy hagyunk-e az Európai Parlamentben olyan ellenzéki képviselőket, akik mára erénnyé tették a hazaárulást, akik büszkén hirdetik, hogy azért dolgoznak Brüsszelben, hogy a magyar emberek pénzét ne tudja a kormány hazahozni.

-Ezrével özönlenek a hírek az emberekre a választások előtt, mire figyeljenek?
-A mai világban már mindent és annak az ellenkezőjét is látszólag hihetően elő lehet adni a virtuális világban. Az tudom jó tanácsként ajánlani, hogy legyenek bizalmatlanok a telefonon érkező információkkal kapcsolatban és ellenőrizzék azok valóságtartalmát, mielőtt bedőlnek neki, a másik oldalon pedig bízzanak meg az embertársaikban. A mi polgári közösségünknek az az óriási versenyelőnye az ellenfeleinkkel szemben, hogy mi egy valódi politikai közösséget alkotunk, valódi értékek tartanak össze bennünket. Azért vagyunk itt, mert a világról, a gyermekeink jövőjéről hasonlóan gondolkodunk. Megbízhatunk egymásban, tehát ha valakinek kételye támad, forduljon ennek a közösségnek a legközelebb álló tagjához.

A házelnök szerint minden kampány elején azt kell mondani, hogy rosszabb lesz, mint az előző volt, a kampány ízlésvilága a rosszabbik fajtájú kocsmákéhoz kezd hasonlítani, köszönhetően a baloldali ellenzéknek. 
-Ez egy rossz út, amiről vissza kellene térni a normalitás irányába. De minden más tekintetben is ez lenne a fő cél: háború helyett béke, az LMBTQ propaganda helyett a normális családi élet támogatása, a migráció helyett pedig szintén a családjaink támogatása azzal, hogy nem akarunk olyan társadalmat hagyni gyermekeinkre, ahol nem ismerik fel saját kultúrájukat a sokat propagált sokszínűségben. Egyszerűen csak normálisan szeretnénk élni, az emberi minőséget megőrizni és a politikában is vissza kellene térni az egymás tiszteletéhez. Rajtunk nem fog múlni. 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: