Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Közel 200 millióból újítják meg az elkerülőt

Huszár Hajnal | 2023.10.02.

Ma reggel megkezdődött a 83-as számú főút Pápát elkerülő szakaszának aszfaltozása az Acsádi úti csomópont környékén. A munkálatokat dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő is megtekintette, a helyszínen egyeztetett Sindler Péterrel, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Pápai Mérnökségének vezetőjével.


A politikus felidézte, az elkerülőt két évtizeddel ezelőtt építették, rendkívüli gépjárműforgalmat bonyolít, a csomópontok pedig különösen nagy terhelést kapnak, ami meglátszik az útburkolat minőségén is, főleg az Acsádi úti kereszteződésnél. Elmondta azt is, a Magyar Közút pápai vezetőjével már korábban egyeztetett a csomópont felújításának szükségességéről, ez ügyben lobbizott Lázár János miniszternél, sikeresen.
-Hamarosan átadjuk a 2 x 2 sávos 83-as utat, nem szeretnénk, ha ezután nem sokkal egy újabb útlezárás akadályozná a közlekedőket ezen a szakaszon, ezért fordultam a minisztériumhoz. Szerencsére Lázár miniszter úr elfogadta az indoklásunkat és támogatta a beruházást, így jelentős összeget kaptunk a minisztériumtól az útburkolat megújítására – közölte. Hangsúlyozta, az útpálya felújítása javítja a közlekedésbiztonságot, ami nagyon fontos.

Dr. Kovács Zoltántól megtudtuk azt is, 200 millió forintot kaptak útfelújítási munkákra, ebből a pénzből az elkerülő 1500 méteres szakaszának felújítása mellett egy másik helyszínen is zajlanak majd munkák a közeljövőben. Ez a helyszín pedig a Béb település előtti útszakasz, ahol nemrég újították meg az útburkolatot, ám egy 780 méternyi útpálya nem került bele a beruházásba. Az akkori ígéretnek megfelelően, most ez a terület is megújulhat. 

 

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: