Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Közel 400 diák vett részt a terematlétika-versenyen

Haraszti Gábor | 2023.03.09.

Véget ért a közel egy hónapja tartó terematlétika-bajnokság. Az általános-és középiskolások számára meghirdetett vetélkedésen a Munkácsy és a Közgáz lett a végső győztes, így ez a két intézmény kapja a nagyértékű sportszervásárlási utalványt.

A "Legatletikusabb iskola" cím elnyerése, az általános és középiskolás korú gyerekek számára az atlétika sportág népszerűsítése és a diákok fizikai aktivitásra, rendszeres testmozgásra való ösztönzése céljából második alkalommal rendezte meg a Pápai Sport Nonprofit Kft. a városi fedettpályás atlétikai-bajnokságot. A hat forduló során hét versenyszámban közel 400 diák mérte össze ügyességét és gyorsaságát. A tét nagy volt, hiszen az összesítésben első helyen végző két iskola egyaránt 100.000 forint értékű sportszervásárlási utalványt kapott.

Az általános iskolásoknál a Munkácsy, a középiskolásoknál a Közgáz végzett az első helyen.

– Szerettük volna év közben is megszólítani a városi intézményeket azért, hogy mozgásra bírják diákjaikat – mondta Koncz János, sportszakmai felelős. – Tavaly még csak az általános iskolásokat vártuk, idén viszont a középiskolásokkal kibővítettük a résztvevők körét. Összesen 11 iskola csapatai vettek részt az atlétika-számokban, s bár az eredmény is fontos, mi nem ebben mértük a bajnokság sikerességét. Tőlünk senki sem távozott üres kézzel, mindenkinek emléklappal, csokoládéval kedveskedtünk és kollégáimmal azt tapasztaltuk, hogy mindenki nagyon jól érezte magát.

Az általános iskolák végeredménye:

1. Munkácsy, 2. Szent István, 3. Weöres, 4. Erkel, 5. Tarczy, 6. Gyurátz

A középiskolák rangsora:

1. Közgáz, 2. Türr, 3. Református, 4. Petőfi, 5. Acsády
Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: