Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Közel kétszáz elsőst írattak be a tankerületi iskolákba Pápán

Horváth Andrea | 2023.05.11.

A Pápai Tankerületi Központ Hirdetményében foglaltaknak megfelelően 2023. április 20-21-én megtörtént a 2023/2024. tanévre szóló tankötelesek beíratása. A Pápai Tankerületi Központ fenntartásában, a Pápai járásban lévő 12 általános iskolába összesen 339 gyermeket írattak be.

A leendő első osztályos diákokat elsősorban a Pápai Tankerületi Központ által meghatározott körzethatárok alapján helyezik el a városi általános iskolákban – tájékoztatta a Médiacentrumot Egyházi Andrea, a Pápai Tankerületi Központ igazgatónője. A 4 pápai intézménybe tehát 185 kérelem érkezett, ebből 64 fő nem a számukra meghatározott körzetes iskolába jelentkezett.

 Jelenleg még folyamatban van az Oktatási Hivatal által megadott tanköteles adatok egyeztetése – különös tekintettel a beíratáson nem megjelent, valamint az elmúlt évben óvodában továbbfoglalkoztatott tanköteles tanulók esetében, így a szeptemberben ténylegesen első osztályt kezdő tanulószám jelenleg még pontosan nem ismert. 

Pápán az állami intézményfenntartó mellett egyházi fenntartásban két általános iskola működik. Az egyházi fenntartó esetén Pápa város egész területe számít beiskolázási körzetnek. A városban összesen négy beiskolázási körzetet különböztetünk meg, de kivételt képez a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola, ahol a nemzetiségi osztály esetében Pápa város egész területe beiskolázási körzetnek minősül – mondta a tankerületi igazgató. 

A gyógypedagógiai nevelés-oktatásra szoruló tanköteles gyermekek szakértői vizsgálata még folyamatban van, így a Vajda Márta Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény leendő első osztályának (jelenleg beírt 11 fős) létszáma a tanév kezdetkor véglegesíthető – adott áttekintést a tankerület vezetője.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: