Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Közel ötszázan űzték el a telet

Horváth Andrea | 2024.02.10.

A farsang a gyerekek és a felnőttek számára is kedves, vidám ünnep. Azon túl, hogy ilyenkor álarcot öltünk, karneváli hangulatot idézünk, a farsang számos kevésbé ismert néphagyományt őriz, ilyen például a télűzés. 

A Pápai Városi Óvodák apróságai ma igazi farsangi hangulatot teremtettek a Fő téren és a belvárosban, valamint gondoskodtak arról is, hogy a tél megijedjen és messzire szaladjon. Visszaidézték a régi korok falusi farsangi hangulatát az intézménybe járó gyerekek és érdeklődők. Volt fáklyás felvonulás, elégették a Télboszorkát és hangos táncmulatsággal végleg elriasztották a hideget.

– Ilyen jellegű rendezvény még nem volt az intézmény életében, mely sok lelkes kolléganő előkészítő munkájának és Somlai Nikolett Rózsa igazgatóhelyettes kolléganőm szervező munkájának köszönhető. Bízunk abban, hogy sikerült olyan tartalommal, értékkel, élménnyel megtölteni  a mai délutánt, ami vélhetően lehetővé teszi, hogy ez a program, családi délután immár hagyományként a jövőben is megvalósulhasson – mondta Horváthné Végh Judit igazgató.

– A családi délutánunk azon túl, hogy felidézzük a régi népi kultúránk értékeit, alkalom arra is, hogy egy kicsit kötetlenebb formában találkozzunk a szülőkkel, gyermekekkel. Mindemellett látva a résztvevők számát, úgy gondolom,  olyan különleges közösségi élmény részesei lehettünk, amire talán ilyen formában az óvodai mindennapokban nincs is lehetőség – tette hozzá. 

Somlai Nikolett Rózsa igazgatóhelyettes állította össze a programot, a fáklyás felvonulász követően három csoportban táncoltak a gyerekek, az egyikben ő, a másikban Vida Anna, a harmadikban Csillagné Bíró Katalin útmutatásával ropták a résztvevők, s végül hangos rigmusok kíséretében tűzre vetették a Télboszorkát.

A Pápai Városi Óvodák igazgatója megköszönte a résztvevők lelkesedését, valamint Boros Katalinnak a Pápai Platán Nonprofit Kft ügyvezető asszonyának a támogatást a hangosításhoz, így a télűzés valóban hangos és hallható volt, illetve  az Eatrend Arrabona Zrt-nek, hogy  zsíroskenyérrel és meleg teával kedveskedhettek a vendégeknek.

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: