Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
HAZÁNK - KULTÚRA

Közeledik a Régészet Éjszakája

Szél Móni | 2024.05.12.

Május 31-én régészeti nap, június 1-jén a régészet éjszakája várja a közönséget kiállításokkal, előadásokkal és tárlatvezetésekkel a Magyar Nemzeti Múzeumban .

Határokon  átnyúló történetek

Ezzel a címmel rendezik május 31-én a régészet napját előadásokkal és tárlatvezetésekkel. A 10 és 13 óra közötti ingyenes múzeumpedagógiai programokra és tárlatvezetésekre a muzeumpedagogia@mnm.hu címen lehet regisztrálni.

Délután a Seuso-kiállítást Mráv Zsolt régész, majd Szabadváry Tamás régész vezetésével lehet megtekinteni, 16 órától Vicze Magdolna a kísérleti régészetről, Bakos Gábor a fertődi Eszterházy kastély emlékeinek kutatásáról, Lassányi Gábor az ókori Róma sötét varázslatairól beszél, Soós Bence Kincsek nyomában a magányos hegyen címmel tart előadást. A programokat regisztrációval lehet látogatni. 

Zseblámpás tárlatvezetés

Az Altamira-kiállításban, ókori gladiátorviadal, középkori párbaj és közös reneszánsz tánc is szerepel a régészet éjszakája programjai között június 1-jén.  

A látogatókat középkori kalandjáték, régészhomokozó, interaktív antropológiai bemutató, innovatív régészeti eszközök bemutatója és állatcsontokból való jóslás is várja. 

(forrás: mti, fotó: Magyar Nemzeti Múzeum)
 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: