Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Középpontban a közlekedésbiztonság

Pintér-Papp Eszter | 2023.05.11.

Május 11. a közlekedési kultúra napja. Ezen a napon a közlekedő társadalom és a kulturált közlekedés ügye iránt elkötelezett szervezetek évről évre különböző rendezvényekkel, programokkal igyekeznek ráirányítani a közfigyelmet a közlekedés sokszínűségére, szépségére, technikai vívmányaira, a biztonságtudatos, toleráns, egymásra odafigyelő közlekedési magatartás fontosságára a közlekedés valamennyi területén. 

A programsorozathoz az idie évben is csatlakozott a Pápai Rendőrkapitányság. Az egyenruhások prevenciós előadásokat és zebrasétát szerveztek a közlekedési kultúra napján.

A pápai rendőrök délelőtt a Katolikus Szeretetszolgálat Bakonyszücsön működő Lelki Rehabilitációs Otthonában tartottak prevenciós előadást a nyugdíjas korú gondozottaknak. Az egyenruhások többek között a gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályaira hívták fel a figyelmet, valamint kiemelték a biztonsági öv használatának fontosságát, amely egy közlekedési baleset esetén csökkentheti a sérülés mértékét, de akár életet is menthet.

A rendőrök a szépkorúak mellett a fiatalabb korosztályt is megszólították. A Pápai Szakképzési Centrum Acsády Ignác Technikum és Szakképző Iskola 9. évfolyamos diákjai a közlekedési szabálysértésekről és bűncselekményekről kaptak tájékoztatást, míg a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola alsós tanulóit zebrasétára hívta az iskola rendőre. A foglalkozás keretében az úttesten történő átkelés szabályaival, valamint az út közben látott közlekedési táblák jelentéseivel ismerkedtek a láthatósági mellényt viselő első osztályosok.

Fotó: Pápai Rendőrkapitányság
Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: