Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Középpontban a repülésbiztonság

Pintér-Papp Eszter | 2023.02.22.

Repülésbiztonsági szakmai napot tartottak Pápán, az MH 47. Bázisrepülőtéren.

A Honvédelem.hu beszámolójában olvasható, hogy a február 21-én, kedden megrendezett konferenciát Gadó Imre alezredes, az alakulat parancsnokhelyettese nyitotta meg, majd Kopeczky Péter őrnagy, repülésbiztonsági főnök foglalta össze, hogy az elmúlt évben milyen eredményeket értek el. Szólt a repülésbiztonsági tudatosság, valamint az ellenőrzések színvonalának emeléséről, a vészhelyzeti gyakorlatok lebonyolításáról, valamint a vadveszély további csökkentéséről. A fejlesztésekről szólva Kopeczky őrnagy hangsúlyozta: a közeljövő legnagyobb beruházása a kifutó meghosszabbítása lesz. A pályát a jelenlegi 2.400 méterről 3.000 méterre szeretnék meghosszabbítani, ezáltal lehetővé válik majd a C-5 Galaxy repülőgépek fogadása is.

Papp Ferenc, a péri repülőtér repülésbiztonsági és védelmi vezetője előadásában bemutatta a repülőteret, illetve beszámolt az ott végzett repülésbiztonsági tevékenységekről és beszélt a változásmenedzsment fontosságáról is.

Dr. Koller József dandártábornok, az MH Légierő Parancsnokság megbízott parancsnoka a rendezvényen úgy fogalmazott, hogy az utóbbi időben a pápai bázisrepülőtér nagy fejlődésen ment keresztül, így napjainkban valóban megérdemli a nemzetközi repülőtér jelzőt. A tábornok hozzátette, a repülésbiztonsági konferenciáknak nagy jelentősége van, sokan ugyanis azt hiszik, hogy a repülésbiztonsági kérdések csak a pilótákra vonatkoznak, de valójában mindenkire, aki a repülőtér területén dolgozik.

A szakmai nap végén Koch János százados a repülésbiztonságért tett munkájáért elismerést vehetett át.

Fotó: Honvédelem.hu

 


 • Friss hírünk
  Videó
  PÁPA - GAZDASÁG

  A hónap végéig kell befizetni a kamarai hozzájárulást

  Március 31-éig kell megfizetni a gazdálkodó szervezeteknek és az...

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: