Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Közgázos lövészverseny

Haraszti Gábor | 2023.05.04.

Az Első Magyar Polgári Lőegylet lőterén házi lövészbajnokságot rendeztek a Pápai SZC Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégium azon diákjai számára, akik részt vesznek a Honvéd Kadét Programban. A megmérettetésen a zord időjárás ellenére közel 50-en vettek részt.

A Honvédelmi Sportszövetséghez benyújtott sikeres pályázatnak köszönhetően több alkalomból álló gyakorlati lövészfoglalkozáson vehettek részt az intézmény kadét diákjai. Az utolsó, hatodik alkalmon az Első Magyar Polgári Lőegylet és a Honvéd Bajtársi Klub közreműködésével házi versenyt rendeztek.

– Azért pályáztunk erre a programra, hogy a későbbiekben a különböző versenyeken minél jobban tudjunk szerepelni, ugyanis az egyértelmű, hogy a lövészet kikerülhetetlen annak érdekében, hogy dobogós helyezéseket tudjunk elérni – mondta Somogyi Katalin, az iskola igazgatóhelyettese. – Szerencsére a diákok nagyon lelkesek, motiváltak, jól szerepelnek a gyakorlati foglalkozásokon, köztük most egy háziverseny keretében derül ki, hogy kik a jók között a legjobbak. A nap létrejöttében nagyon köszönöm a Honvéd Bajtársi Klub elnökének, Farkasdi Lajos őrnagy úrnak, valamint az Első Magyar Polgári Lőegylet alelnökének, Radics Lajos úrnak a segítségét.

A verseny ünnepélyes díjátadását május 15-én az iskolában tartják.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: