Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Közmeghallgatás extrákkal

Horváth Andrea | 2023.10.31.

Ülésezett a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat. A PNNÖ többek között elfogadta a pályázati terveket és döntöttek az adventi hangverseny időpontjáról, valamint eszközbeszerzésről és személyi juttatásokról is.


 

2024-ben Pápán lesz a vármegyei nemzetiségi gála, ez kiemelt feladat, mondta az elnök, épp ezért nem pályáznak külön a pápai nemzetiségi napra, hanem összekapcsolják a vármegyei ünneppel. A Munkácsy iskolában október 10-én tartják a Márton-napi kézműves foglalkozást és felvonulást, hangzott el az ülésen. Az adventi hangverseny december 15-én lesz a Munkácsy iskolában, tette hozzá az elnök.


 

A testületet felkereste a Pápai Tankerületi Központ, hogy mivel a Petőfi Sándor Gimnáziumban is van már nemzetiségi német nyelvi tagozat, az intézményvezetői megbízás meghosszabbításához szükséges a PNNÖ egyetértése is. Pillerné Fódi Ilona elnök elmondta, természetesen örömmel támogatják abban Bognár Anitát, hogy tovább folytathassa a munkát az iskola élén.

 

A PNNÖ képviselő-testületének tagjai korábban döntöttek arról is, hogy 30 ezer forinttal támogatják a veszprémi betelepítési emlékmű állítását. Betelepítése 300. évfordulójára emlékezik a magyarországi német nemzetiség, ehhez kapcsolódva készült most egy emlékmű, melynek november 4-i avatóján részt vesznek a testület tagjai.

 

A PNNÖ az ülés után tartotta a közmeghallgatást a Városházán, s ennek volt egy kísérőprogramja is, Holczinger Szandra színművész tartott előadást a bakonyszücsi német nemzetiség dalokról, melyeket ő gyűjtött össze.

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: