Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Közös kutatómunka, érdekes kiállítás

Horváth Andrea | 2023.05.17.

A nem szakirányon tovább tanulók számára az új NAT a 11. évfolyamon heti két órában újabb természettudományos tárgy tanulását írja elő. Az iskola választása alapján a tanulók a mindennapokban megjelenő természettudományos kérdésekkel és problémákkal foglalkozhatnak, elsősorban projektmunkák keretében. A Petőfi Sándor Gimnáziumban is így van ez, a diákok most a környezetvédelem kapcsán végzett kutatásaikból egy informatív kiállítást is készítettek, melyet tanáruk, Kömöcsi István nyitott meg.

Kömöcsi István elmondta, hogy a diákok önállóan készítették el a projektmunkákat, olyan témában, amiről úgy gondolták, hogy érdekelheti a többi diákot. Igyekeztek pontos, hasznos, figyelemfelkeltő információkkal szolgálni társaiknak. Ez a projektszemlélet, az egyes témák csoportos feldolgozása érdekes a tanulók számára, ösztönzi a kutatómunkát, nem mellékesen gyakorolják a prezentációkészítést, illetve egy téma rövid, lényegre törő feldolgozását.

A Petőfi Gimnázium aulájában látható kiállításban található információ többek között a globális felmelegedésről, a műanyag környezetkárosító hatásáról, a tudatosabb vásárlásról, a veszélyeztetett fajokról.

Tischler Klaudiának tetszett ez a feladat, ők a Willow-projektről állítottak össze anyagot, arról az alaszkai olaj- és gázfúrási projektről, ami ellen hevesen tiltakoznak környezetvédelmi aktivisták. A diáklány elmondta, hogy szereti a projektmunkákat, mert nem csak hallanak egy-egy problémáról, de utánaolvasnak, adatokat keresnek, többet megtudnak a témáról.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: