Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Közösségi faültetésre várják az önkénteseket

Huszár Hajnal | 2023.11.15.

A Bakonyerdő Zrt. is csatlakozott a MagNet Bank és az Erdőmentők Alapítvány közösségi faültetési programjához és minden érdeklődőt vár a szombati erdőültetési munkára. A pápai székhelyű erdőgazdaság a kupi erdőben biztosít helyet a facsemetéknek, itt egy szerkezetátalakítás zajlik éppen, ahol a korábbi egykorú, egy fafajtából álló erdőterületet többkorú, vegyes fafajokból álló területté alakítanak át, ami ezáltal ellenállóbb lesz a klímaváltozással szemben – magyarázta dr. Patocskai Zoltán, a Bakonyerdő Zrt. erdőművelési osztályvezetője. 
Ezen a területen ültethetnek csemetéket a közösségi program keretében az erdőbarát önkéntesek. A program szombaton 9 órától három turnusban zajlik a kupi erdőtömbben, a találkozási pont az Esterházy Erdei Iskola lesz. A természetvédelmi terület megóvása érekében a 9-kor, 11-kor és 13 órakor induló turnusokba korlátozott számú érdeklődőt tudnak fogadni, ezért előzetes regisztráció szükséges a részvételhez. Ezt a Bakonyerdő Zrt. közösségi oldalán megjelentetett eseménynél tehetik meg a jelentkezők november 16-ig.

-Az időjárási előrejelzés szeles, esős időt ígér, ezért azt javasoljuk, hogy réteges, munkára alkalmas öltözetben jöjjenek az érdeklődők – tette hozzá az osztályvezető.
A résztvevők ültetőpárokban dolgoznak majd, az erdőgazdaság biztosítja a területet, a csemetéket, a munkavédelmi kesztyűt, az ültető eszközt és persze a szakszerű faültetés módját is megmutatják az önkénteseknek. Az ültetés mellett az Erdőmentők Alapítvány és az erdőgazdaság tájékoztatást ad az őszi erdei munkákról, az erdővédelem fontosságáról. A kisgyermekeket erdei iskolai játékok várják, a Bakonyerdő Zrt. az erdő tiszteletét bemutató promóciós anyagokkal is készül a rendezvényre és forró teát, szendvicset kínálnak az ültetőknek.    
-A közös faültetés legfontosabb üzenete, hogy aktív cselekvésre van szükség az erdők védelme, gyarapítása és fenntartása érdekében – fogalmazott dr. Patocskai Zoltán. 


 • Friss hírünk
  ZENE

  Régi sláger új köntösben

  Ha nyár, akkor a magyar zenészek is új, üde és modern...

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: