Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Közüzemi szolgáltatók nevével élnek vissza a csalók

Pintér-Papp Eszter | 2023.08.14.

A hétvégén egy 60 éves pápai férfi e-mailt kapott, miszerint közműtartozása van egy be nem fizetett gázszámla miatt. A probléma megoldására az e-mailben egy linket is küldtek, amin keresztül a sértett, hogy befizesse az állítólagos tartozást, megadta bankkártyája adatait és biztonsági kódjait. Ezt követően azonban már arról kapott értesítést, hogy bankkártyájával illetéktelen külföldi vásárlási tranzakciókat hajtottak végre 200.000 forint értékben.

A rendőrség ismét óvatosságra int mindenkit. Kérik, hogy a közüzemi számlákkal kapcsolatos ügyintézést mindig a szolgáltatók hivatalos elérhetőségein keresztül végezzék! Az ismeretlen forrásból, SMS-ben vagy e-mail-ben kapott felszólítások, és az ezekhez kapcsolt elérhetőségek használata kiszolgáltatják adataikat a csalóknak, akik ezzel könnyen visszaélhetnek.

Bankkártya adataikat semmilyen körülmények között ne adják ki idegeneknek, különösen ne egy ismeretlen forrásból származó linkre kattintva! A kártya hátoldalán található CVC kód megadását a hivatalos ügyintézés során sem kérhetik, ugyanakkor ennek ismeretében illetéktelenek online tranzakciókat tudnak végrehajtani a bankkártya fizikai jelenléte nélkül is.

Fotó: Robinraj Premchand képe a Pixabay -en.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: