Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
TECHNIKA

Kriptobányászt csuktak le az USA-ban!

Szigeti-Aszódi Szilvia | 2023.02.27.
A rendőrség közlése szerint már vádat is emeltek a férfi ellen, aki egy iskola alagsorában lopta az áramot, hogy üzemeltethesse kriptobányász gépeit.

Vádat emeltek egy massachusettsi város volt alkalmazottja ellen, amiért egy titkos kriptobányász-farmot hozott létre és üzemeltetett az iskolától lopott áram segítségével, az iskola alagsorában.
Noha a 39 éves Nadeam Nahas ellen csütörtökön kellett volna vádat emelni az áramlopás, valamint az iskola megrongálásának vádjával, a férfi nem jelent meg a bíróságon. Többször is keresték a férfit, ám nem érték el, így még komolyabb ügyet kerekített illegális tevékenységéből.
A rendőrség még 2021 decemberében vonult ki a Cohasset iskolához, miután a város létesítményeiért felelős igazgatója az iskola rutinellenőrzése során elektromos vezetékeket, ideiglenes csatornaszerkezeteket és számos számítógépet talált.

Az igazgató azonnal értesítette a város informatikai igazgatóját, aki megállapította, hogy ott bizony egy kriptobányász-farmot hoztak létre, mely az iskolából lopott árammal működött. Végül a parti őrség nyomozószolgálata és a belbiztonsági minisztérium segédkezett a berendezés biztonságos eltávolításában.
 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: