Krumpli, burgonya
Az élelmezési világnap az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete kezdeményezésére minden év október 16-án megrendezett világnap. Ehhez kapcsolódóan az Acsády iskolában meglepetéssel készültek a vendéglátást tanuló diákok: tízféle burgonyából készült étellel kínálták társaikat délben.
Matting Norbert oktató elmondta, hogy készítettek cicegét, rakott krumplit, töltött burgonyát, nudlit, pogácsát, majonézes öntettel is tálalták a zöldséget, de gyorsan fogyott a burgonyás pite, burgonyás rétes, paprikás krumpli és krumplis tészta is.
A burgonya a kiegyensúlyozott táplálkozás fontos eleme, hangsúlyozta Matting Norbert. A burgonyafélék családjába tartozó növény gumója keményítőben gazdag, B1, B2, B6 és C-vitamint is tartalmaz. A főtt burgonya például nyugtató hatással bír az emésztőrendszerre.
Domján Botond is egyike volt azoknak, akik részt vettek az étkek elkészítésében, mint mondta, két napon át készültek a mai rendezvényre, de nagyon jó hangulatú volt a közös munka.