Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Különleges kiállítás készül

Horváth Andrea | 2023.08.31.

21. századi kortárs alkotások érkeznek a Pannonia Reformata Múzeumba. Kovács Levente és Kovács-Szabó Tímea gyűjteményének egy része utazik most Pápára. A tulajdonos házaspár a keresztény és ökumené gondolatát boncolgató alkotásokat keresi, számukra az fontos missziós feladat, szeretnének a képzőművészet eszközeivel irányt mutatni az útkeresőknek.

Példaértékű a tárlat, mely az evangélium örömüzenetét közvetíti modern alkotások segítségével, az élő hitről téve tanúbizonyságot. A gyűjtők Evangélium 21 teljes tárlata sajnos nem fér el a múzeum kiállítóterében, nyolc művész alkotásait válogatták be ebbe az anyagba.

A központi téma a Biblia, de mindegyik művész a saját érzés- és gondolatvilágát saját eszközeivel mutatja meg, mondta Halászné Kapcsándi Szilvia múzeumvezető, aki Benedekné Gosztonyi Hajnalkával építette meg a kiállítást.

– A Biblia archaikus nyelve nem mindenkit érint meg, viszont a kortárs alkotásokon keresztül közelebb visz minket az evangéliumi üzenethez – tette hozzá Halászné Kapcsándi Szilvia.

A kiállításmegnyitó augusztus 1-jén 17 órakor lesz a Pannonia Reformata Múzeumban. A megnyitót 19 órakor egy hangverseny követi az Ótemplomban. Másnap, szombaton pedig Kovács Levente tart tárlatvezetést 11-15 óráig. Mindhárom program ingyenes, szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: