Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

KultUp, meglepetésekkel

Horváth Andrea | 2024.02.19.

Épp egy évvel ezelőtt indult el a Déryné Program  KultUp “Belenősz a kultúrába!” elnevezésű, középiskolásoknak szóló programja. A Petőfi Gimnáziumba is ellátogatott a KultUp stábja, számos területről becsatlakozó művészekkel, hisz a program kiemelt figyelmet fordít az élménypedagógiai fejlesztésre, a kultúra terjesztésére, pályaválasztási szemléletformálásra, a közösségépítésre és a tehetséggondozásra.

 Az egy év alatt 83 témanapot rendeztek középiskolákban, és mintegy 30 ezer diákhoz jutottak el. A KultUp sorozat missziója az, hogy a színházi élményt a 14–18 éves korosztály számára mind a 19 vármegyébe eljuttassák. A program 50 alkotó, szervezet közreműködésével témanapokat – kötetlen, tematikus, színházi élményt is nyújtó tanítási napot – rendeznek az iskolákban, így volt ez a Petőfi Gimnáziumban is.

Nagy sikere volt a diákok között a tantermi előadásoknak, hisz például a Győri Nemzeti Színház művészei is eljöttek Pápára, népszerűek voltak a Rippel fivérek, Grecsó Zoltán táncművész és Benedekffy Katalin operaénekes órái is. Kálócz Lászlóval a kötelező művekkel ismerkedtek kötetlen formában, de volt relaxációs tréning és színházi kvíz is. Bánki Benivel egy klasszikus verset és egy kortárs dalt fésülhettek össze a diákok.

Bognár Anita igazgató elmondta, hogy nagy siker volt a program, szeretnék, ha jövőre is ellátogatna a Petőfibe a KultUp.

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: