Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Kupadöntőt játszik a Perutz!

Haraszti Gábor | 2024.05.16.

A Veszprém vármegyei kupában sorozatban ötödik mérkőzését is megnyerte a Perutz FC, mely 3-1 arányban múlta felül a Pétet. Mindez azt jelenti, hogy a pápaiak június elején Ajkán kupadöntőt játszanak.

A Balatonfüred (1-2), a Csetény (14-0), a Várpalota (1-7) és a Fűzfői AK (0-5) legyőzését követően a vármegyei kupa döntőjébe jutásáért a Péti MTE-t fogadta a Perutz együttese. A sorsolás szeszélye folytán négy nappal a kupameccs előtt a bajnokságban is találkoztak a felek, akkor a Perutz magabiztos, 6-1-es győzelmet aratott.

Agilisan kezdtek a mieink, Hauser, Mogyorósi, Varga és Nagy Krisztián is közel állt a vezető találat megszerzéséhez, ám a hazaiak hol rossz döntést hoztak, hol a kapus védett. A 19.percben a másik oldalon Hauser Máténak először kellett játékba avatkoznia, Széplaki lövését tolta szögletre. A 22. percben Hauser Bálint közeli lövésébe ért bele bravúrral Varga, majd Farkas lövését vágták ki a gólvonalról a péti védők. Tíz perccel a szünet előtt Mogyorósi szabadrúgását hárította a vendég hálóőr. A hosszabbításban megtört a jég, az előrehúzódó Erdősi elé pattant a labda, aki jobbal továbbított a hálóba 1-0. A második felvonásban sem változott a játék képe, meddő mezőnyfölényben futballoztak a hazaiak, aztán a 74.percben sikerült a második gólt is megszerezni, Varga lövése gurult az addig jól teljesítő vendég kapus keze alatt a bal sarokba 2-0. Némi meglepetésre öt perccel később szépített a Pét, egy oldalról érkező labdát Simon becsúszva juttatott a kapuba 2-1. Hamar visszaállt a kétgólos különbség, a 82.percben Nagy Krisztián lépett ki ziccerben, majd eltolta a kapus mellett a labdát és az üres kapuba passzolt, kialakítva a 3-1-es végeredményt.

Perutz FC – Péti MTE 3-1 (1-0) Gsz.: Erdősi, Varga B., Nagy K. ill. Simon

Kun-Szabó Attila: Gratulálok a Pétnek, hiszen jól megszervezték a védekezésüket. Valahogy éreztem, hogy nehezebb lesz ez a mai meccs, mint a bajnoki volt. Az elején sok helyzetünk kimaradt, a támadásfelépítéssel, a középpályás védekezéssel akadtak gondjaink, de ne legyünk elégedetlenek, vannak ilyen meccsek is, a lényeg, hogy ott vagyunk a döntőben.

Perutz FC: Hauser – Nagy K., Varga B., Szalai Cs. (Császár 76.), Mogyorósi (Gajdosi 46.), Nagy D. (Banai 88.), Cser (Ruzsás 46.), Erdősi, Horváth T., Farkas (Rozman 46.), Hauser.

Péti MTE: Varga – Gyurcsek, Széplaki, Erdősi X., Nagy R., Bóka, Simon, Rados, Prodanovits, Erdősi P., Széplaki (Tóth 76.).

A júniusi kupadöntőben a Perutz ellenfele a Balatonalmádi lesz. A finálénak az ajkai stadion ad otthont.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: