Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Kutatók éjszakája a Refiben

Horváth Andrea | 2023.09.30.

Hatalmas érdeklődés övezte a Kutatók éjszakája programjait a Pápai Református Kollégium Gimnáziumában. Az esemény keretében az iskola diákjai közreműködésével interaktív fizikai, kémiai és biológiai kísérleteket szerveztek.

A református gimnáziumban már hosszú évek óta szerveznek programokat a Kutatók éjszakája alkalmából. Ez az esemény jó alkalmat kínál arra, hogy a refisek a felkészülés részeként új ismereteket szerezzenek, és bemutassák a kutatási eredményeiket a látogatóknak, mondta Ferenczi Alpár igazgató. 

A programban nem csupán a természettudományi tagozat tanulói vesznek részt, voltak például művészetisek is a kísérletet bemutatók között.  A Kutatók éjszakája jó lehetőség arra is, hogy az iskolaválasztás előtt álló gyerekek bepillantást nyerjenek a gimnáziumi életbe.

 A  gimnázium tanára, Varga-Umbrich Károly tartott élménybeszámolót a franciaországi fúziós reaktornál tett látogatása kapcsán. Varga-Umbrich Eszter egykori refis diák, cambridge-i doktorandusz a mesterséges intelligenciáról beszélt, illetve annak alkalmazásáról a kvantumfizikában.

A program része volt a kísérletshow is, mely során Mészáros Péter, Somosi István és Tálos János tartott bemutatót.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: