Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Kutyás-, lovas- és motoros rendőrök a pápai kapitányságon

Huszár Hajnal | 2024.04.10.

Több mint 350 látogatója volt ma a Pápai Rendőrkapitányságnak – elsősorban pályaválasztás előtt álló fiatalokat vártak, de minden más érdeklődőt is szívesen fogadtak. A nyílt napon a rendőrségi szakterületek eszközállományába, a rendőrök munkájának érdekességeibe nyertek bepillantást a látogatók, de a rendezvény elsődleges célja a rendőri hivatás iránti érdeklődés felkeltése volt.


A programra minden pápai középiskolából érkeztek diákcsoportok, de kisgyermekes családok is ellátogattak a nyílt napra. Az érdeklődők minden rendőrségi szakterületről kaphattak információkat, bemutatták a bűnügyi technikát, a közlekedésiek által használt eszközöket, a rendőrségnél használatos fegyvereket és gépjárműveket.

Az esemény különlegessége volt a rendőrkutyás bemutató és a lovasrendőrök bemutatkozása – ők a balatonfüredi és balatonalmádi kapitányságról érkeztek –, de speciális feladatokat ellátó rendőrökkel is találkozhattak a kapitányságot felkeresők.

Rausz István rendőr ezredes, pápai rendőrkapitány elmondta, elsődleges céljuk az volt, hogy a pályaválasztás előtt álló fiataloknak bemutassák azokat a rendőri szakterületeket is, melyekkel a hétköznapi életben nem, vagy csak ritkán találkoznak az állampolgárok; ízelítőt adjanak a rendőri munka sokszínűségéből és felkeltsék az érdeklődést a rendőri hivatás iránt.

A programon részvevők a rendőrré válás lehetőségeiről is kaptak tájékoztatást, így a Körmendi Rendészeti Technikumról és az ott zajló képzésekről, a 10 hónapos rendőrjárőr oktatásról, a határvadász képzésről és az iskolaőri munkakör betöltéséhez szükséges végzettség megszerzéséről.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: