Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Lakatlan házat fosztogatott – letartóztatták

Pintér-Papp Eszter | 2024.02.06.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, egy velencei férfi január végén arról tett bejelentést a rendőrségen, hogy elhunyt hozzátartozója lovászpatonai családi házába ismeretlenek betörtek, és onnan különböző értékeket tulajdonítottak el. A rendőrök a polgárőrökkel együttműködve megtudták, hogy egy 16 és 18 éves lovászpatonai lakosot egy szintén helybeli 33 éves férfi bízta meg azzal, hogy menjenek be a lakatlan ingatlanba, és onnan értékeket lopjanak el.

A Veszprémi Törvényszék sajtóközleménye szerint a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak a 33 éves férfinak, akivel szemben jelentős értékre folytatólagosan, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt indult büntetőeljárás.

A sajtóközleményből kiderül, hogy 2022 novemberében a gyanúsított tudomására jutott, hogy egy, a Pápai járásban található családi ház évek óta lakatlan. Ezen információ birtokában a gyanúsított 2023 decemberében két kiskorú társával személygépkocsival a fent említett családi házhoz ment, azzal a szándékkal, hogy onnan különféle dolgokat tulajdonítsanak el. A gyanúsított az ingatlan kerítését kibontotta, egy másik alkalommal a ház bejárati ajtaját befeszítette, majd társaival 2024. január 22-ig legkevesebb öt alkalommal a családi házból nagy értékű festményeket, bútorokat, porcelánokat, hűtőgépet, mosógépet, evőeszközöket, konyhai eszközöket, csillárokat, ágyneműket, különféle dohánytermékeket, szeszes italokat, valamint az udvarról tűzifát tulajdonítottak el. Mindezt gépkocsival szállították el a helyszínről. A lopással mintegy 8 millió forint kár keletkezett, amely nem térült meg.

A bíróság a gyanúsított letartóztatását a szökés, elrejtőzés veszélye, a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása érdekében, valamint a bűnismétlés veszélye miatt látta indokoltnak.

A végzést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított azonban fellebbezést jelentett be, így az nem vált véglegessé, másodfokon a Veszprémi Törvényszék jár el. A fellebbezésnek a végzés végrehajtására nincs halasztó hatálya, így a gyanúsított a másodfokú döntésig letartóztatásban marad.

Fotó: Veszprém vármegyei rendőrség (Facebook)

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: