Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Lakossági fórum Kéttornyúlakon is

Huszár Hajnal | 2023.12.14.

Borsosgyőr után Kéttornyúlakon is lakossági fórumra hívta a helyi tanácsadó testület a településrészen élőket. A faluházban tartott kötetlen beszélgetésen olyan ügyeket vitattak meg a jelenlévők a város vezetőivel, melyek a mindennapi életüket befolyásolják. Az önkormányzat részéről dr. Áldozó Tamás polgármester, Unger Tamás alpolgármester és Németh Zsolt, a városrész önkormányzati képviselője vett részt, de a Kéttornyúlaki Tanácsadó Testület tagjai is jelen voltak.


Alföldi István Péter azért vett részt a fórumon, mert csapadékvíz-elvezetési problémákra várta a választ. Mint mondta, az ő háza előtt van árok, a szomszédok azonban bekapálták a vízelvezetőt, az utca végén pedig egyáltalán nem tud a nagy árokba eljutni a víz, mert az ott élők nem engedték az árok megépítést. A falu lakója egyébként úgy véli, mindenképpen hasznosak ezek a személyes találkozások.
-Jó hogy van ilyen, csak legyen neki foganatja! – jelentette ki.

A Kéttornyúlakon tartott lakossági fórumon a kérdések között leginkább a csapadékvíz-elvezetés, a murvás utak állapota, a közterületek rendezettsége szerepelt, de szó esett a postaláda áthelyezéséről, a bolt hiányáról és a sportpályánál megoldandó feladatokról is. 

Dr. Áldozó Tamás polgármester a felvetésekre válaszolva elmondta, hogy mely ügyekben hozza az önkormányzat a szabályokat és melyekben törvény írja elő, a kötelező tennivalókat. Elismerte, a városüzemeltetési feladatok terén vannak elmaradások, emiatt is szervezték át a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft-t, hogy a jövőben hatékonyabban és a lakosok megelégedésére végezzék munkájukat. Beszélt a falugondnoki teendőkről is, valamint arról, hogy a környezetszépítési munkákra várja a kéttornyúlakiak javaslatait.
-Az emberi kapcsolattartásnak mindig van értelme, előremutató hatása. Egészen más a megoldáson gondolkodni a valóságban, a helyszínen megtapasztalva a problémát, mint egy-egy levél, vagy közösségi média-bejegyzés alapján. Ezek a találkozások segítenek a közös megoldás-keresésben, egymás megértésében – fogalmazott a polgármester a találkozó után. Hozzátette, a problémák nagy része pénzkérdés, abból pedig nincs sok, így fel kell állítani a megoldandó feladatok sorrendjét és közösen kell gondolkodni a megoldásban.


 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: