Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
ZENE

Láttad már, hogy játszik a Metallica Iron Maiden-t?

Szigeti-Aszódi Szilvia | 2022.05.21.

Az Iron Maiden és a Metallica is a legnagyobb hatású, legnépszerűbb metal zenekarok közé tartoznak, és kölcsönösen elismerik egymást, amit az is bizonyít, hogy James Hetfield-ék fel is dolgozták Steve Harris-ék egyik korai dalát, a Remember Tomorrow-t, amelynek eredetije a Maiden debütáló albumán szerepelt.
 
A Metallica frontembere egy interjúban elmondta, hogy mindig is nagyon szerette a Brit Heavy Metal Új Hullámát, amelynek egyik kiemelkedő bandája az Iron Maiden, de idesorolják a Saxon-t, a Judas Priest-et, a Def Leppard-öt, a Motörhead-et és a Diamond Head-et is, akiknek legismertebb dalát, az Am I Evil?-t szintén feldolgozta a Metallica.
 
Visszatérve az Iron Maiden-hez, Hetfield-ék már 2008-ban feldolgozták a Remember Tomorrow-t a Kerrang! által elkészített tribute albumra, 8 évvel később pedig a Hardwired… To Self-Destruct deluxe változatán is megjelent. A koncerteken más Maiden dalokat is hallhatott már a közönség az évek során a Metallica-tól, többek közt a Hallowed Be Thy Name-et, a Killers-t és a Prowler-t.


 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: