Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Lebedyn újjáépítésében segíthet városunk

Huszár Hajnal | 2023.04.04.

A bizalom hídjai elnevezéssel indított projektet az Európai Önkormányzatok és Régiók Tanácsa (CEMR) azzal a céllal, hogy közreműködést vállaljon a háború sújtotta Ukrajna újjáépítésében. A most indult 2. körös projektben városunk is részt vesz a TÖOSZ-on keresztül. Pápa ukrán partnervárosa a Szumi  régióban található Lebedyn település lesz. A projektben összesen 10 európai ország 3-3 városa közreműködik 30, háborús károkat szenvedett ukrán település újjáépítésében.
-Magyarországról még Budakeszi és Bácsalmás kapott felkérést a programban való részvételre – közölte dr. Áldozó Tamás polgármester, a településvezetők megismerkedésére tartott  videokonferencia kapcsán. Mint mondta, A bizalom hídjai 2.0 projektben olyan ukrajnai települések vesznek részt, melyek háborús károkat szenvedtek, így kárpátaljai testvérvárosunk, Visk nem lehet Pápa partnere.

Az önkormányzati partnerségek lehetőséget nyújtanak konkrét segítő és támogató tevékenységekre, valamint szolidaritást fejeznek ki.
-Fontos kihangsúlyozni, hogy ez a segítség nem Pápa Város Önkormányzata számára elkülönített támogatásból valósul meg, nem tőlünk vesznek el forrásokat, hanem az Európai Unió Ukrajna számára is hozzáférhető forrásainak felhasználását jelenti. Vagyis az európai települések közreműködnek a pénzekhez való hozzáféréshez, magyarán kapu vagyunk az ukrán önkormányzat számára a források eléréséhez – emelte ki a polgármester.


A projekt megvalósításának egyik első lépéseként a településvezetők videokonferencián ismerkedtek össze. A tanácskozáson a bemutatkozáson túl szóba került, hogy milyen károkat szenvedett Lebedyn és milyen segítségre lenne szüksége a településnek, de az ukrajnai város delegációjának április végén tartandó pápai látogatása részleteiről is egyeztetettek már a polgármesterek. A bizalom hídjai projekt további progamelemeit a partnertelepülések közösen dolgozzák ki.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: