Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Lebontották a Vak Bottyán utcai lepusztult házat

Huszár Hajnal | 2024.06.03.

Régi probléma végére tett pontot az önkormányzat, amikor megvásárolta, most pedig lebontatta azt a Vak Bottyán utcai házat, mely a Szabó Dezső utca felé tekintve jobb oldalon állt, az utca legkeskenyebb részén. A vállalkozó hétfő reggel állt be a munkagéppel és kora délután már csak néhány kisebb faldarab állt a lepusztult épületből.


Dr. Áldozó Tamás felidézte, az itt élők kérték a városvezetés segítségét, mert az épületben lakók zavaró magatartása sok problémát okozott. Sokszor nagy, fekete füst jött az épületből, ami alapján feltételezhető volt, hogy hulladékkal, vagy műanyaggal fűtenek az ott lakók. Mintegy fél évvel ezelőtt aztán eladóvá vált az ingatlan és olyan árat kértek érte, amiről a polgármester dönthetett és amiért az önkormányzat megvásárolta az épületet.

-Azzal a céllal vásároltuk meg a rossz állapotú ingatlant, hogy a későbbiekben lebontsuk és a Vak Bottyán utca útkorrekciójánál hasznosítsuk, hiszen itt a legkeskenyebb az utca – közölte a polgármester.
Az útrekonstrukció még nem kezdődik, az épület lebontását azonban már most megrendelte a városvezetés, hiszen lakossági észrevétel érkezett, mely szerint, felmerült a gyanú, hogy éjszakánként bekvártélyozta magát oda valaki. Az önkormányzatnak szerencséje is volt, hiszen gyorsan talált szabad kapacitást a városban, speciális munkagépre pedig nem volt szükség a bontáshoz.

A kivitelező nemcsak az épületet tüntette el a föld színéről, de a mellette húzódó árok medrét is megszabadítja a benőtt növényzettől és a sok hulladéktól, így egy rendezett terület jön létre a Vak Bottyán utca ezen szakaszán. A bontás után a területet elsimítják a későbbi füvesítéshez, az útpadkát pedig feltöltik. Várhatóan néhány nap múlva már egészen más kép fogadja az erre járókat és itt élőket, mint ami eddig látható volt.  

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: