Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Légi utántöltő repülőgép a Bázisrepülőtéren

Pintér-Papp Eszter | 2024.06.20.

A napokban a pápai MH 47. Bázisrepülőtéren landolt egy amerikai KC-135 Stratotanker légi utántöltő repülőgép, hogy amerikai és magyar katonák részvételével egy esetleges vészhelyzetet szimuláljanak.

Az amerikai fél részéről az Ohio Légi Nemzeti Gárda Légi 121. Utántöltő Ezred, a Bázisrepülőtér részéről a tűzoltó, rakodó, továbbá az MH Egészségügyi Központ katonái működtek együtt a kiképzés során.

A Honvédelem.hu híradása szerint leszállás után azonnal elkezdődött a repülőgép kiszolgálása, bevontatása, üzemanyaggal való feltöltése, valamint a személyzet fogadása. A bázisrepülőtér tűzoltói a repülőgépen egy esetlegesen keletkező tűz oltása során a vészhelyzeti eljárást gyakorolták. A szimuláció forgatókönyve szerint a jobb oldali hajtómű kapott lángra, amely a rakteret is érintette. A tűzoltók ezért a vészkijáraton át közelítették meg a sérülteket, a kimenekített személyzet ellátását azonnal megkezdte az egészségügyi szakállomány.

A többnapos kiképzés során a katonák gyakorolták a más nemzettel való együttműködést, bővültek készségeik és a szakmai ismereteik.

Fotó: Honvédelem.hu

      

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: