Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
TECHNIKA

Legyél te is TikTok zeneszerző!

Szigeti-Aszódi Szilvia | 2024.01.31.

Új korszak köszönhet be az egyik legnépszerűbb videós platform életében, a TikTok legújabb fejlesztése ugyanis olyan zenei szabadságot adhat a felhasználók kezébe, melyre eddig nem volt példa. Egyben a szerzői jogokkal kapcsolatos kérdésekre is megnyugtató válaszokat adhat a megoldás.

A TikToknál ugyanis arra készülnek, hogy a felhasználók saját zenei aláfestést készíthessenek videóikhoz az AI Song funkció bevezetésével, ami a mesterséges intelligencia segítségével másodpercek alatt egy teljes szerzeményt képes generálni, műfajok, énekhang, valamint különböző hangszerek variálásával.
 

A Bloom modell használatával a lehetőségek tárháza végtelen, ami ráadásul 46 nyelven lesz képes a dalszövegek előállítására. Az elképzelés vélhetően a TikTok tulajdonában lévő ByteDance Ripple alkalmazásból fejlődött tovább, az app érdekessége, hogy ének és dúdolás alapján képes komplett zenét készíteni.

A funkciót már tesztelik, így sem a név, sem pedig az érkezése nem biztos, ám a felhasználók egy kisebb csoportja már most is kipróbálhatja. Hasonló megoldást a YouTube is tesztel, a DreamTrack 30 másodperces zenei aláfestéseket készít, népszerű előadók stílusában.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: