Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Legyen Győry Endréné az év embere!

Haraszti Gábor | 2024.02.02.

A veol.hu és a Napló keresi a 2023-as év emberét. Ezúttal is az olvasók dönthetik el, kik kapják a megtisztelő díjat. A jelöltek között a pápai Győry Endréné néprajzi gyűjtő is szerepel.

A veol.hu és a Napló minden évben kiemelt figyelmet fordít arra, hogy beszámoljon a térségünkben élő és kiemelkedő teljesítményt nyújtó emberekről. Legyen szó közéletről, kultúráról, tudományról, nagyszerű teljesítményekben a múlt évben is bővelkedett vármegyénk. A hírportálon folyamatosan olvashatnak mindennapi emberek kivételes tetteiről, alkotásairól, munkásságukról vagy éppen nem mindennapi emberek példamutató tevékenységéről. Az ő munkájukat szeretnék még inkább elismerni, ezért hirdették meg az év embere szavazást, melynek során tíz jelölt közül kerül ki a győztes. Köztük van Győry Endréné, Éva néni, aki 1932. március 12-én született Badacsonytördemicen. Középiskolába Sopronba, majd Pápára járt az Ipari Leányközépiskolába, s aztán a Dolgozók Gimnáziumába. Nyugalmazott technika tanár, néprajzi gyűjtő sok éves gyűjtőmunkája eredményeként jött létre a Győry-gyűjtemény. 1998-ban Pápa Város Díszoklevele elismerést kapott az „értékőrző néprajzi gyűjtemény létrehozásáért”. Győry Endréné köztiszteletben álló néprajzi gyűjtő, két lánya, négy unokája és három dédunokája van. Éva néni ma is aktív, városi, vármegyei, országos szinten is vannak kiállításai, pályázatokat ír, a mai napig több ezer tárgy van a birtokában.

Az online szavazás során február 14-én 10 óráig tudják leadni a szavazatokat. Egy jelöltre egy napon egy e-mail-címről csak egy szavazatot lehet leadni. A legtöbb voksot elnyerő jelölt nevét a szavazás lezárása után a veol.hu oldalon és a Naplóban is közzéteszik. Éva nénire IDE kattintva lehet szavazni.
Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: