Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Lehet, hogy pápai a jövő rendőrkutyája?

Pintér-Papp Eszter | 2024.02.07.

Lehet, hogy éppen egy pápai ház kertjében kergeti a labdát a jövő Kántora? Ha Ön úgy látja, hogy kutyája tehetséges rendőrkutya lehetne, most lehetőség van próbára tenni az ebet. 

A Rendőrség a szolgálati kutyái utánpótlása érdekében kutyakiválasztási eljárást tart február 12-én, 9-12 óra, február 13-án, 9-12 óra, valamint február 14-én, 9-12 óra között a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Dunakeszi telephelyén, a Dunakeszi, Repülőtéri utca 3. szám alatt. 

A police.hu tájékoztatása szerint a leendő rendőrkutyáknak komoly feltételeknek kell megfelelniük, alkalmasságukról egy bizottság dönt. 

Az eb akkor lehet megfelelő rendőrkutyának, ha minimum 12 hónapos, egészséges, szolgálati célú kiképzésre fizikailag alkalmas, a tervezett szolgálati feladathoz szükséges képességekkel, készségekkel, temperamentummal és pszichikai tulajdonságokkal rendelkezik, a kötelező – veszettség elleni – védőoltást megkapta és féreghajtáson átesett. 

A rendőrség elsősorban rövid szőrű német, vagy belga juhászkutyákat keres, de az sem kizáró ok, ha a kutya más fajtát képvisel, vagy éppen keverék. 

Arról, hogy az ebeknek az átvételi alkalmassági vizsgálaton milyen feladatokat kell végrehajtaniuk, a police.hu-n részletes leírást és videókat is találnak az érdeklődők. 

A kiválasztási eljárással kapcsolatban bővebb felvilágosítást hétköznapokon 7.30 és 13 óraközötti időben a +36 (1) 441-1981 és a 24-404 (BM) telefonszámokon kérhetnek a kutyatulajdonosok. 

Fotó: Police.hu

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: