Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Lélekemelő pillanatok a Haydn Fesztivál záróprogramján

Pintér-Papp Eszter | 2023.07.24.

Befejeződött a Budapesti Vonósok XXVI. Haydn Fesztiválja. Bár az időjárás jelentősen átírta a forgatókönyvet, az elmúlt négy nap során számtalan emlékezetes zenei élménynek lehettek részesei, akik ellátogattak a fesztiválra.

A rendezvénysorozat utolsó estéjén, ma 21 órától egy igazi különlegesség, a Rege című multimédiás koncertshow ősbemutatóját láthatták az Esterházy-kastély udvarára látogatók. A közel nyolcvanperces zenei utazás során a Himnusz versszakai alapján elevenedett meg a magyar nép története. A műsorban szóba került szerelem és összetartozás, csalódás és megbékélés.

A koncert során a zenei élményt különleges látványvilág tette még különlegesebbé. A magyar zenetörténet kiemelkedő alkotásait magával ragadó film kíséri, melyben izgalmas történetek, csodálatos tájak és táncművészeti produkciók fokozzák az összművészeti hatást.

Bekker Péter, az előadás rendezője és képi világának megálmodója a Médiacentrumnak elmondta, a 200 éves magyar Himnusz tiszteletére született alkotás kifejezetten a mai alkalomra és az Esterházy-kastély csodálatos atmoszférájú udvarára készült. Az előadásnak azonban más pápai vonatkozása is van, hiszen a táncművészeti felvételek a Jókai Mór Művelődési Központ színháztermében készültek.

A koncerten a Pilz János koncertmester vezette Budapesti Vonósok mellett közreműködött Navratil Andrea népdalénekes, Tompos Kátya színművész és a Szent Efrém Férfikar. A koncert karmestere Fülöp Dániel Erik, a zenei szerkesztő és zeneszerző Bucz Magor, a táncművészeti részek koreográfusa Topolánszky Tamás volt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: