Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Lendon már odafentről segít

Pintér-Papp Eszter | 2023.10.25.

A napokban adtunk hírt arról, hogy Lendon, a Kulcsár Kutató – Mentőkutyás Szolgálat Alapítvány 11 éves mentőkutyája szervezetében daganatot találtak és ezért műtétre lesz szükség. Nem sokkal később, a műtét előtt kiderült, nagyobb a baj, mint gondolták a betegség két helyen is megtámadta a hős kutya szervezetét. 

Sokan támogatták az alapítványt, hogy a költséges műtét megvalósulhasson. Sokan szorítottak Lendonnak, az üzenetek, kommentek elárasztották az alapítvány közösségi oldalát, ahol gazdája, Kulcsár József kedden este a következő szavakkal tudatta a szomorú hírt:

"Ma délelőtt kaptuk a megkeresést riasztást. El is kezdtünk készülődni. Helyszínre érkezve Lendon oly nyugodt volt. Ahogy tiszta tekintetével rám nézet…

S legugolva hozzá, összeraktuk buksinkat és lassan mondani kezdtem, hogy ez a riasztás most más.

Majd bementünk a rendelőbe, nem mutatot félelmet, még Orvos kezét is nyalogatta és puszilgatta. Jól ismerték egymást. Eljött az idő… mire én kint rágtam kezem, bent ment a műtét.

Bő másfél óra múlva jött az aszintes, hív az orvos. Kicsit Megkönnyebülten elindultam be. Nem gondolva semmi rosszra.

Majd mikor befordutam a műtőhöz, meg kellett kapaszkodnom… Az orvos és az aszintesek küzdöttek … Nagy volt a baj. Elszakadt egy ártéria…

Landon von der Winterschal

12 hetes korában került hozzánk, hozzám. Landont 2012-ben a Jézuska hozta Karácsony Szent estén…

Hamar összeszoktunk sokáig együtt aludtunk és minden hová elkisért mindegy volt, hogy milyen terepen dolgoztam nem félt semmitől. 11 évig volt a gyermekem a gyerekeim mellett. 11 évig volt hű társam, BARÁTOM és Család tag.

Idén februárban még TÖRÖKORSZÁGI FÖLDRENGÉSNÉL IS SEGÍTET több családnak. Személykereső és kutató kutyaként 9 évig dolgozott és itthon több száz családnak és bajba jutottaknak segített.

Mindenkinek nagyon szépen köszönjük a támogatás, hogy velünk együtt szurkolt, hogy a műtét sikeres legyen, hogy mielőbb felépüljön.

Lendon már odafentről segít."

Lendon, a hős mentőkutya tegnap átkelt a szivárványhídon. Emlékét családján és munkatársain kívül hálás szeretettel őrzi az a több száz család, akiknek élete során a legnehezebb pillanatokban segítséget nyújtott. 

Fotó: Kulcsár Kutató – Mentőkutyás Szolgálat Alapítvány (Facebook)

 

  


 • Friss hírünk
  ZENE

  Régi sláger új köntösben

  Ha nyár, akkor a magyar zenészek is új, üde és modern...

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: