Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
NŐI NAPOZÓ

Lennél te is tömegtömörítő?

Szigeti-Aszódi Szilvia | 2023.08.16.

Tokió zsúfolt város. Ezzel túl nagy újdonságot nem mondtunk, sőt, valószínűleg sokan hallottak már azokról a munkavállalókról is, akiknek az a feladatuk, hogy embereket lökdössenek be a metró ajtajain, hogy az egyáltalán el tudjon indulni.Aki tehát ülőhelyről álmodozik, ne menjen Tokioba! 🙂

Japánban tehát a tömegközlekedés kifejezésben a „tömeg” részt nagyon komolyan veszik, olyannyira, hogy a „tuszkolóknak” külön megnevezésük is van, az egyenruhásokat „oshiya”-knak nevezik.

Nem kifejezetten japán sajátosság oshiyákat alkalmazni, és bár ma már nem igazán találkozni máshol hasonló megoldásokkal, az előző évszázadban még New Yorkban is alkalmazták a tömegtömörítőket.

Ők azonban nem fehér kesztyűben és egyenruhában tologatták befelé a jónépet, ennél jóval keményebb módszerekkel éltek, hogy végre becsukódhassanak a metró ajtajai.

Vajon ebben még nem haltak meg emberek? Vagy ezen csak mi, európaiak gondolkodunk el, és ez egy teljesen normális, biztonságos módszer, amiben nem esik baja senkinek?

Nézzük, hogy zajlik ez:
Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: