Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Lenyesik a veszélyes ágakat

Huszár Hajnal | 2024.04.29.

Ma reggel megkezdték a Klauzál utcai nagy fák ágainak visszanyesését. A Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. munkatársai mellett a helyi katasztrófavédelmi kirendeltség szakemberei vesznek részt a munkában.
-A Kaluzál Gábor utcai lakók fordultak hozzánk kérésükkel, hogy segítsünk a nemrég felújított házak állagának megóvásában. A páratlan oldalon az évek alatt a platánok annyira megnőttek, hogy veszélyeztették a házak épségét, megbontották a tetőszigetelést és a falszigetelésben is kárt okoztak – idézte fel Unger Tamás alpolgármester. A városrész önkormányzati képviselője hozzátette, bár az ilyen munkákat a vegetációs időn kívül szokták elvágezni a szabályoknak megfelelően, ha balesetveszély elhárítása miatt kell beavatkozni, a vegetációs időn belül is elvégzik a munkát.


A VFT feladatkörébe tartozó fanyesést ma reggel kezdték meg a cég szakemberei., a nagy kosarasautóval vonultak a helyszínre, de így is szükség volt a katasztrófavédelem munkatársainak közreműködésére, hiszen a veszélyes ágak egy része olyan magasságban van, amit csak az ő járművük ért el.


-Hatalmasra nőttek ezek a platánfák, amiknek a gallyazását el kell végezni, hogy ne veszélyeztessék tovább az épületeket. A fákon vannak beteg, elszáradt ágak is, ezeket is eltávolítjuk a balesetek megelőzése érdekében, egy fát pedig teljesen le kellett vágnunk, mert elszáradt – közölte Kádár Stela, a VFT ügyvezetője. Hozzátette, az elmúlt hónapokban a város több helyszínén is végeztek hasonló munkát, többek között a Március 15. téren és a Közép utcában, de számos más lakossági észrevételre is reagáltak és visszanyesték a járókelőket, épületeket, járműveket veszélyeztető ágakat.


Az ügyvezető arról is szólt, a Klauzál utcában kedden folytatják a munkát, ezért kérik a lakosokat, hogy járműveiket távolítsák el reggel 8 órára a parkolókból, hogy azok a munkavégzést ne akadályozzák és ne szenvedjenek kárt a lehulló ágak miatt.
Azt is megtudtuk, a közeljövőben a Fő téren fognak kivágni egy fát, a gallyazás során ugyanis kiderült, hogy teljesen elkorhadt a belseje, így az is balesetet okozhat.

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: