Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Letartóztatásban a férfi, aki egy pápai áruházból lopott

Pintér-Papp Eszter | 2023.05.11.

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte annak a 36 éves budapesti férfinek a letartóztatását, akivel szemben kisebb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmény miatt indult büntetőeljárás – olvasható a Veszprémi Törvényszék Sajtóosztályának közleményében.

Ahogy arról korábban hírportálunkon is beszámoltunk, a gyanúsított és társa 2023.04.27-én megjelentek egy  pápai áruházban, hogy onnan különböző értéktárgyakat tulajdonítsanak el. Az áruházban társával együttműködve több termékről eltávolították az áruvédelmi eszközt, majd azokat elrejtették egy bevásárlótáskában. A pénztárnál néhány terméket kifizettek, azonban a többi, elrejtett tárgyat eltulajdonították, azok kifizetése nélkül elindultak a főbejárat felé. A főbejáratnál a vagyonőr feltartóztatta a gyanúsítottat és társát, akik a lopással összesen 315.038 forint kárt okoztak.

Az eltulajdonított tárgyakat a helyszínen lefoglalták, majd visszaadták az áruház képviselőjének, így a lopással okozott kár teljes egészében megtérült.

A gyanúsított 2023. április 28. napját megelőzően, pontosabban meg nem határozható időben kábítószernek minősülő anyagot fogyasztott, a vele szemben alkalmazott kábítószer gyorsteszt pozitív eredményt mutatott.

A gyanúsított kihallgatása során a fenti cselekményeken túl egy további lopást is elismert, amit egy ajkai áruházban követett el társával, azonban ott cselekményüket nem észlelték. Az ajkai áruházban elkövetett lopás miatt a gyanúsítottat és társát későbbi időpontban vonják felelősségre.

A bíróság a gyanúsított letartóztatását a szökés, elrejtőzés veszélyére figyelemmel, továbbá a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása és a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében látta indokoltnak.

A gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, különös visszaesőként is büntették már, továbbá jelenleg is folyamatban van ellene büntetőeljárás. A korábbi büntetéseiből 2022. december 22-én szabadult.

A végzés ellen a gyanúsított fellebbezést jelentett be, másodfokon a Veszprémi Törvényszék jár el. A fellebbezésnek a végzés végrehajtására nincs halasztó hatálya, így a férfi a másodfokú döntésig letartóztatásban marad.

Fotó: Pixabay (illuszztráció)


 • Friss hírünk
  Videó
  Pápa TV híradó

  Híradó 2023.06.06.

  A legfontosabb hírek a városból

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: