Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Letartóztatásban a testvérét éjjel késsel megtámadó férfi

Császár Dóra | 2024.01.12.

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak a 60 éves férfinak, akivel szemben súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt indult büntetőeljárás. A rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsított 2023. december 18-án késő este ittas állapotban feleségét keresve késsel rontott fivérére az egyik Pápa-környéki faluban. Az elkövető a szobában alvó testvérétől követelte, hogy adja elő a feleségét, miközben azt kiabálta, hogy megöli, leszúrja. A sértett látva, hogy testvérénél kés van távozásra szólította fel de a gyanusított közeledni kezdett felé és a hasa irányába szúrt. A sértett  védekezésképpen a kezében tartott két takarót rádobta a gyanúsítottra. A férfi – takaróval a fején – tovább kiabálta, hogy megöli a sértettet, dulakodásba kezdtek melynek során a padlóra kerültek. A földön fekve a gyanúsított folyamatosan azt kiabálta, hogy megöli a sértettet, aki ekkor lefogta a gyanúsított csuklóját, mivel abban tartotta a kést, majd kicsavarta azt a kezéből, és eldobta. 

A bíróság a gyanúsított letartóztatását a bizonyítás megnehezítése, illetve a bűnismétlés veszélye miatt látta indokoltnak. A végzést az ügyész tudomásul vette, a vádlott azonban fellebbezést jelentett be, így a végzés nem vált véglegessé. 

Másodfokon a Veszprémi Törvényszék jár el. A fellebbezésnek a végzés végrehajtására nincs halasztó hatálya, így a gyanúsított a másodfokú döntésig letartóztatásban marad.

Kép: Kép: miami car accident lawyers Pixabay

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: